Olen taas jättänyt kirjoittamatta kaikki epäonnistuneet suoritukset. Mutta eihän niitä tarvi muistella? Niistä on vaan merkinnät koira.netissä, mutta kunhan unohtaa ne ja hyppää yli, kun koira.nettiä selaa niin eihän niistä tarvi puhua..


 Panjan kanssa niitäkin on yllättäen tullut. Nyt tuli olo, että onnistumisen jälkeen voin kertoa myös epäonnistuneet kerrat tässä välissä.. Keväällä oltiin tokokokeilemassa Kokkolassa ja tuomarina oli Tiina Laakko. Seuraavana päivänä olin lähdössä matkustamaan Ranskaan, joten ajattelin, että toivottavasti menee koe hyvin, niin jää mukavat muistot, kun lähtee neljäksi viikoksi pois.. No toisin kävi. Luoksepäästävyydessä Panja murisi tuomarille, yritti hakea musta tukea ja murisi vielä uudestaan, siitä tais tulla numeroksi kuitenkin 8. Eli aika lepponen tuomari.. No mutta, koe oli jo mun osalta pilalla, ei tosiaankaan tarvis murista tuomarille vaikka pelkäiskin. Paikkamakuusta sai 9, meni varmaan ihan ok. Seuraamisista 8 ja 7½ haahuili jossain ihan omiaan.. Koira passivoitui ihan täysin, teki kyllä jotenkin liikkeet siitä huolimatta. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9½, luoksetulo 9½ ja seisominen 9. Hyppy 7½ ja kokonaisvaikutus 8. Pisteitä siis yhteensä 168½, sijoitus 4/10. Koe meni siis suoraan sanoen penkin alle, mutta silti saatiin parhaimmat pisteet siihen mennessä. No tuomari tosiaan oli vähän lepsumpi kuin Pipa. Ainut minkä teki hyvin oli luoksetulo. Seisomisessa en edes tiennyt missä koira oli kun käskin se seisomaan, mutta siihen se oli sitten seisahtanut.. 
Tämmöstä kait sattuu, mutta harmitti ihan vietävästi. No sitten sai Panja jäädäkkin kuukauden treenitauolle, kun lähdin Ranskaan.

Ranskasta tultuani olin tainnut jo edelliset tokokisat unohtaa ja innostuin ilmottamaan Panjan BH-kokeeseen Lohtajalle, ajattelin, että keretään käydä reenaamassakin Lohtajan kentällä, niin ei ainakaan vieraan paikan takia mene lukkoon. Käytiin kerran tai kahesti mölli-Bh:ssakin ja menivät joten kuten, ainakin läpi.. No BH-koe oli torstaina 2.6, olin edellisenä iltana ollut kavereiden kanssa juhlimassa koulujen loppumista ja synttäreitä. Torstaina sitten lähdettiin Lohtajalle. Aloitettiin paikallamakuulla, se meni hyvin, arvosana oli joko erinomainen tai erittäin hyvä, en tarkasti muista. Sitten aloitettiin liikkeet. Koira alussa tais lähtiä mukaan, mutta lopetti koko seuraamisen kesken ja haahuili missä sattuu, sitten kävi tarpeillakin. Sen jälkeen tuli takaisin vähän innokkaammin kuin meinaisi jotain ruveta tekemäänkin. No kaikki oli mennyt jo pilalle, mutta jatkoin silti. Liikkeessä istumisessa jäi seisomaan ja luoksetulossa rupesi oikiasti vain leikkimään. HUHHHUIJAA. Ei meinannutkaan tulla nätisti luokse, joten käskin koiraa maate ja tuomarikin huusi jo, että ota koira hallintaan. Meni se sitten maahan, että sain sen haettua narunjatkoksi. Leikkiminen oli oikeesti aika ennen kuulumatonta, sitä ei ole koskaan tehnyt, vaikkei pitkältä matkalta luoksetuloa suoraan osaakkaan (pitääkin muistaa opetella ennen seuraavaa yritystä, jos semmosta tulee..). Paikalla makuussa koira ei onneks häiriintynyt, vaikka Panja riehuikin, siinä vaiheessa oisin varmaan menettänyt hermoni. Eli onneksi ei sentään pilattu toisen suoritusta, vaikka lähellä olikin. Tuloksena siis PAKK0 ja kaupunkiosuuteen ei päästy. Empä tiä mitenkä sekään olis mennyt, toinenkun pelkää rekkoja ja kuorma-autoja.. Ei aina niin pahasti, mutta välillä.

Että epäonnistumisia on kyllä ollut ja ne on sitten tosissaankin mennyt täysin penkin alle. Mutta ehkä tuolle käyttäytymiskokeelle voi jo vähän nauraa, on tosin julkisesti osoitettu, että koirani ei ole yhteiskuntakelpoinen.  Mutta ehkä se siltikin vielä jokin kaunis päivä on sitäkin, toivoa sopii (ja reenata!). Nyt kuitenkin keskitytään tokoilemaan, jos vielä jsaatais se TK2, sitten kyllä lopetan tokoilut tuon piskin kanssa.. Sen näkee sitten. :) Toivottavasti pääsis tuon Kuukin kanssa joskus kisamaan, niin sais sitten kunnon tokokoirankin! Josta ei tarvi pelätä koko aikaa, että virettä ei ole eikä intoa mihinkään. Tai voihan se olla, että Panjastakin tulee vanhemmiten motivoituneempi.. :)

Mutta tämmöisiä epäonnistumia on tässä kerennyt sattumaan, mutta eiköhän tästä taas ponnisteta ylöspäin (ja seuraavissa tokokokeista tiistaina taitaa tulla taas yksi epäonnistuminen lisää, tällä kertaa tosin sen takia, että liikkeitä ei oikeasti ole opetettu, mutta onhan se hyvä kokeilla, että missä vaiheessa ollaan menossa ja mitä pitää reenata lisää ). :)