Kuukihan leikattiin vajaa vuosi sitten, maaliskuussa 2011. Silloin en kestänyt sen jatkuvaa vikinää ja huutamista, kun Panjalla oli juoksut. Pari yötä sitä kahtottiin ja sitten se lähti hoitoon ja varasin ajan kastraatioon. Leikkaus meni hyvin ja haava parani nopeasti.
   Syksyllä Panjalla oli ensimmäiset juoksut Kuukin leikkauksen jälkeen ja ero oli jo silloin huomattava. Ei enään valvottuja öitä, vaikkakin vinkumista oli vieläkin. Kuitenkin helpotti jo niin kovasti, kun tiesi, että vahinkoja ei voi sattua. Vaikkakin jo fyysisesti Kuukin on lähes mahdoton astua Panjaa, niin yritystä ei silti puutu.
   Nyt Panjalla alkoi taas juoksut. Alkuaika meni mallikkaasti, Kuuki ei välittänyt mitään. Hieman normaalia enemmän koitti merkkailla Panjan päälle, mutta ei häiritsevästi. Juoksut etenee ja nyt on 11. päivä. Viime yönä heräsin kahden aikaan siihen, kun älytön läähätys ja ramppaus makuuhuoneessa, Kuuki vain astuu Panjaa. No laitoin Kuukin häkkiin ja sinne rauhoittuikin nätisti! Ei ole huutanut koko yönä, eikä muutenkaan valitellut. Panjaa selvästi harmittaa, kun ukkokulta teljettynä häkissä...
   Joka tapauksessa voin väittää olevani erittäin tyytyväinen tilanteeseen. Vuosi sitten Kuuki huusi niin kovasti, koko yön, että mikään ei auttanut. En saanut sitä pidettyä hiljaisena mitenkään, eikä ollut toivoakaan, että olisi rauhottunut toiseen huoneeseen. Nyt saatoin hyvällä omalla tunnolla vain laittaa sen häkkiin, ja oli siellä tyytyväisenä. Tottakai toivoin, ettei se kiinnittäisi minkäänlaista huomiota juoksuisiin narttuihin, tai lähinnä Panjaan, mutta tämä riittänee minulle. Ja kun nämä toivottaasti ovat Panjan viimeiset juoksut niin mikäs sen mukavempaa!

Panja on siis tarkoitus steriloida näiden juoksujen jälkeen, luultavasti huhtikuun puolessa välissä, jolloin toivottavasti olemme saavuttaneet tämän vuoden tavoitteen TK2! No jos kaikki ei mene hyvin, niin keretäänhän me vielä syksylläkin Panjan kanssa avoimessa kisata. :)

Edelliset kisat maanantaina jäivät välistä Panjan juoksujen takia, mutta näillä näkymin pääsen seuraaviin kisoihin 14.2! :) Täytyy siis vähän käydä treenaamassa.. :)