Eilen käytiin taas reippaina Panjan kanssa jäljestämässä. Silloin oli myös aika pitkä jälki (n.700-800 askelta) ja korkeintaan 20 askeleen tyhjiä. Nyt Panja jäljestikin taas yhtä junamaisesti kuin ennenkin ja kulmatkin menivät hienosti! Vautsi vau! Taas sai olla ylpeä koirasta ja unohtaa taas omat tyhmyytensä, yhtäkkiä vähentää ruokaa hirviäisti, vaikkei olla paljoa reenattukkaan.. Kokeilin myös samalla kertaa sitä, että laitoin liinan ketjupannasta ja talutushihnan valjaista, eikä välittänyt pannasta mitään. Niinpä jossain vaiheess otin hihnan valjaista pois kokonaan. Eikä välittänyt sen kummempia. Jälki meni siis erittäin hyvin, oli taas aivan eritarkkaa puuhaa siihen sunnuntaihin verratessa. Kyllä se koira oikeesti osaa ja on tarkka, mut jos näyttää, ettei ruokaa tipu, niin mitäs järkiä sitä sitten on niin tarkasti jäljestää.. 

No kylläkin taas vaihdoin kaksi asiaa yhtä aikaa, eli lyhyempiä tyhjiä ja panta jäljestykseen. Epäilen kyllä ruualla olevan enemmän vaikutusta asiaan kuin pannalla, mutta koska huomasin, ettei välitä pannasta mitään, niin ajattelin sitten vaihtaa muutenkin pelkkään pantaan jäljestettäessä. Pentuna, noin kaksi vuotta sitten, vaihdoin Panjan valjaisiin, kun se oli niin kauhean hosuva menemään, kokeilimme, että josko valjaat rauhottaisivat. Silloin kyllä vaihdoimme myös askelpituuden pitemmäksi, jolloin se myös rauhottui. Taas kaksi asiaa yhdellä iskulla, joista nyt ei voi jälkikäteen tietää, että kumpi se oli se vaikuttavampi tekijä. Uskon kyllä, että se askelpituus, mutta mistäpä tuota tietää.. 

Tänään meillä oli taas Veijon peltojälkikurssi ja tällä kertaa viimeinen kerta  Teimme aluksi jäljet, tein aika pitkän jäljen, jossa oli neljä kulmaa ja yks noin 45 asteen käännös, kun halusin loppujäljen kulkea vinosarkaan. Panjalla kun on ollut tapana tarkistella aina sarkojen suuntahan, joten olen koittanut useammassakin jäljessä kävella aina vinohon peltohon nähen. Nyt laitoin taas valjaat päälle ja niihin hihnan sekä ketjukaulaimeen liinan. Molemmista pidin kiinni, valjaista tosin vain löysällä, pannasta hieman tuntumaa. Tällä kertaa jäljellä olisi max. 30 askelta tyhjää. Vähän koitti lujempaa mennä pitemmillä tyhjillä, mutta se sallittakoon. Jäljestäessä oli jo aivan pimeää, hyvä kun koiraa näkikään, jälkeä ei laisin, enkä kyllä muistanut että missä ovat kulmat. Erinomainen luottamusharjoitus.. Hyvin haisteli askeleet kantapäästä varpaaseen ja jokaisen askeleen. Pari jotain häröä tuli, että vähän hosu jäljellä ja ui sivulle, mutta olivat erittäin pieniä mm. sunnuntaihin verrattuna. Tuuli jonkin verran, välillä myötä, välillä vasta- ja välillä sivutuulta, johtuen jäljen kulmista. Jälki itsessään siis meni hyvin, ensimmäisessä kulmassa meni vähän yli, ehkä koiranmitan mutta palasi sen jälkeen jäljelle. Muut kulmat olivat parempia. Loppuesinettä ei ilmaissut! Huomasin kyllä, että vaikuttaa siltä, että siellä se esine on, mutta siitä koitti vielä mennä eteenpäin ja kun en päästänyt niin tuli mun viereen maate! No tämä vähän tympäs ja käskin vain uudestaan jäljestämään, jolloin löysi taas esineen, mutta meni vasta käskystä maate. Koitin heittää esinettä eteenpäin, mutta ei oikeen tajunnut sittenkään sitä ilmaista. Meni kyllä eteenpäin ja tais mennä itse siihen maatekkin, mutta sitten vain otti esineen suuhun ja heitti sitä, että täsä se nyt on, ekkö nää!! No palkkasin sitten siitä loppupalkan kuitenkin, ehkä vähän huono esineilmasun kannalta, mutta pakkohan sen oli loppupalkka saada, kun jäljestikin niin helkkarin hyvin!  Olin kuitenkin erittäin tyytyväinen jälkeen, loppu tietenkin vähän harmitti, mutta eiköhän se jäljestys kuitenkin ole se pääasia. 

Aamulla kävin vähän koirien kanssa tokoilemassa lämpimässä hallissa  No itseltä vähän puuttui fiilis, niinpä otin Kuukin ekaksi. Kuuki oli taas normaali pirteä itsensä, vähän temputeltiin, harjoteltiin seisomista ja maahanmenoa, seuraamista ja hyppyä..

Sitten Kuuki boxiin ja Jaava kehiin. Jaavan kanssa vähän seisomista ja maahanmenoa. On ruvennut pienten apujen ja äänen avulla erottamaan seisomisen ja maahanmenon hyvin.  Tänään ei tainnut mennä kertaakaan mennä sekaisin. Paitsi yhden kerran kun mun käsky olikin "TÖLA", eli siis TÖ on seisomisen käsky ja LAI maahanmenon, silloin meni istumaan! Ah, kuinka viisas koira! Hieman kyllä nauroin itselleni, et mitä ihmettä, mitä haluat sen koiran tekevän?! Onneks se on vain Jaava, ei se onneks tajua kaikkia! 

Panjan kanssa tehtiin myös liikkestä jääviä, hyppyä ja kakeja. Jäävät OK, pysähtyy niin ihanasti  Hyppy hyvä. Kakeissa liikkui taas maasta istumaan noustessa  arght, en tiejä miten saan sen liikkumattomaksi. Harjoteltiin myös aksapöydällä, siinä ei liikkunut. Ei muuta. Niin joo, Jaava oli vielä paikalla olossa sen aikaa kun Panjan kanssa treenattiin =) muuten ok, mutta tuli meijän luo, kun treenattiin siinä pöydällä, noin metri Jaffan takana. Vein sen takaisin omalle paikalle ja sitten se makoili siinä nätisti, tosin lonkalla, mutta ei se mua haittaa.. :) Hienoja koiria ne on kuitenkin kaikki kolme. 

 

Huomenna olis tavoitteena, ennen töitä tehdä Panjalle jälki ja käydä kunnon lenkillä koirien kans. Ajan salliessä lähdetään heti pitkälle pyörälenkille! Katsotaan miten huomenna jaksaa, työt alkaa kuitenkin jo klo 13. Nopiaa on mennyt nämä neljä (4) vapaapäivää!!!! =)